VOLG DE LIEFDE!

VOLG DE LIEFDE!

Leiderschap in het licht van Franciscus en Clara van Assisi

Tilburg School of Catholic Theology, 30 en 31 augustus 2018

Tweedaags congres bij het afscheid van Gerard Pieter Freeman, hoogleraar franciscaanse spiritualiteit, theologie en geschiedenis

Op 30 en 31 augustus 2018 vindt aan de Tilburg School of Catholic Theology te Utrecht en Tilburg een congres plaats over franciscaanse spiritualiteit, met als thema: “Volg de liefde! Leiderschap in het licht van Franciscus en Clara van Assisi”.

In dit tweedaagse congres onderzoeken we praktijken van leiderschap in het heden en verleden. Aanleiding is het afscheid van Gerard Pieter Freeman als hoogleraar franciscaanse spiritualiteit, theologie en geschiedenis. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar het leven en het leiderschap van Clara van Assisi.

De inspiratie van Clara en Franciscus wordt in verband gebracht met actuele voorbeelden en huidige praktijken van leiderschap. Welke krachten – persoonlijk, sociaal, spiritueel – kenmerken goed leiderschap? Welke krachten zijn juist nu belangrijk, maar misschien in onze tijd onzichtbaar geraakt?

Omdat maatschappelijke dialoog een motor is van het wetenschappelijk discours, richt dit congres zich tot: vrouwen en mannen met wetenschappelijke kennis over Franciscus, Clara en leiderschap, maar ook leidinggevenden bij maatschappelijke organisaties op het gebied van onderwijs en zorg.

Zie voor het programma:
https://www.tilburguniversity.edu/nl/actueel/agenda/show/event-volg-de-liefde-2018/

Inschrijven voor congres
Registratie is mogelijk via deze link: https://www.tiu.nu/afscheidfreeman
De kosten zijn 15 euro per dag (studenten en leden van religieuze ordes gratis), te voldoen bij registratie. Het openbare afscheidscollege op vrijdagmiddag om 16.15u is gratis toegankelijk.

Praktische informatie
Het congres vindt plaats op twee locaties:
Donderdag 30 augustus in het auditorium van het Catharijneconvent: Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht
Vrijdag 31 augustus in zaal CZ007 (Cobbenhagen gebouw) van Tilburg University: Warandelaan 2, 5037 AB Tilburg

 

Download de flyer met het volledige programma.